maandag 3 maart 2008

3 Verwerking

1. Snuffel eerst rond op het Internet naar typische Belgische recepten en ingrediënten.
Let daarbij op dat je op zoek gaat naar een recept dat samengesteld is uit MEERDERE
ingrediënten! Slecht 1 ingrediënt is NIET van toepassing! De jury is immers heel streng!

2. Hebben jullie wat informatie kunnen vinden? Schrijf dan alvast jullie eerste ideeën op, over
wat voor recept jullie gaan maken. Denk dan aan de schikking, de presentatie, welk
materiaal jullie nodig hebben bij het koken, wat de achtereenvolgende stappen zijn, waar jullie
jullie ingrediënten zullen halen, ...
Teken jullie recept op kladpapier en kleur het in.
Natuurlijk heeft het recept ook een leuke naam nodig, die bij het recept past. Denk daar even
over na!

3. Stel jullie recept samen: welke ingrediënten gebruiken jullie?
Wat is de bereidingswijze? Doe dit eerst op kladpapier.
Zijn jullie daarmee klaar? Bedenk dan een originele manier om jullie recept op papier uit te
werken: kookboekje, receptenbundeltje, menukaart, ....

4. Werk nu jullie kookboekje, receptenbundeltje, menukaart, ... uit: knip, plak, kleur, scheur,
vouw, teken ... en vergeet zeker niet: originaliteit!

Geen opmerkingen: